Klaus Iohannis, despre măsurile de restricție: “Pe primul loc este sănătatea românilor”

Președintele României este de părere că restricțiile impuse în România au avut deja efect. Ce a declarat acesta.

Klaus Iohannis a vorbit joi despre restricțiile impuse în România și despre faptul că acestea își fac deja efectul.

Klaus Iohannis, despre restricțiile impuse
”Vă mulțumesc pentru că de luni de zile sunteți implicați împreună cu Guvernul și cu mine în gestionarea acestei pandemii.

Este o perioadă extrem de complicată și zlinic apar noi provocări, însă până acum noi am făcut față și împreună cu dumneavoastră intenționez să facem față și în continuare acestor provocări.

Vă reamintesc că pe primul loc este sănătatea românilor! Însă pentru asta e nevoie de măsuri care vin în principal din două zone. Prima zonă este cea de protecție și vorbim aici de măsuri care au fost luate de câtva timp de Guvernul Orban. Este vorba despre portul măștii, distanțare, igienă.

Al doilea pachet mare de măsuri se referă la mobilitate. Trebuie să luăm măsurile adecvate, care se impun la momentul respectiv pentru a reduce mobilitatea populației.

Asta înseamnă că reducem posibilitatea de contact între persoanele infectate și cele sănătoase”, a declarat Președintele.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis este mulțumit de măsurile luate până acum în România, dar mai ales de efectul acestora.