Italia introduce carantina obligatorie pentru cetățenii care vin din România. Și Bulgaria, pe noua listă

Italia anunță că introduce carantina automată pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus.

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, a anunțat vineri pe Twitter că autoritățile italiene au decis impunerea de noi restricții de călătorie cetățenilor din România și Bulgaria care ajung pe teritoriul țării lor.

”Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetăţenii care în cele 14 zile precedente au fost în România şi Bulgaria”, a precizat într-o declaraţie Roberto Speranza .

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

Românii care pleacă în Italia vor sta în carantină 14 zile
Ministrul Sănătății a precizat că a semnat un ordin conform căruia toți cetățenii care vin din România și Bulgaria trebuie să intre automat în carantină timp de 14 zile.

”Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare.

ARTICOLE